tehnologia de management a culturii CMT netafim

Tehnologia de management a culturii permite distribuirea precisa si uniforma a apei si a nutrientilor in teren. Instalate in toata lumea pe suprafete diverse – de la parcele mici si pana la dispuneri pe suprafete larg deschise- sistemele CMT sunt folosite cu succes. Controlate printr-o interfata simpla, acestea livreaza o imagine completa si in timp real a tuturor proceselor de crestere. Prin sistemele avansate de control a irigatiilor, CMT, Netafim ofera producatorilor un control complex pentru a maximiza rezultatele.

FERTIKIT 3G

fertikit 3g netafim

 • Unitate de injectare proiectată să asigure un control exact al îngrăşămintelor şi acizilor cu cheltuieli şi intervenţii minime, cu multiple canale de dozare
 • Sistemul Fertikit este operabil in 4 moduri diferite, in functie de conditiile din teren, optimizand debitul si presiunea necesare sistemului intr-un mod cat mai precis.
 • Operare manuală sau computerizată
 • Eficiență în folosirea apei, a fertilizanților și a energiei
 • Instalare și mentenanță ușoară
 • Control EC și pH

FERTIONE

fertione netafim

 • solutie de fertirigare pentru injectarea unui singur tip de fertilizant/acid, pretabil pentru suprafete cultivate in camp deschis, dotate cu sursa de electricitate
 • 1 canal de dozare
 • Eficiență maximă
 • Pe principiul „plug and play”
 • Operare manuală sau computerizată
 • Eficiență în folosirea apei, a fertilizanților și a energiei
 • Instalare și mentenanță ușoară

NMC PRO

nmc pro netafim

NMC Pro este un sistem modern de control al irigaţiilor, cu caracteristici avansate de manevrare a mai multor linii principale de irigaţii, inclusiv pompe, filtre, sisteme de fertirigare şi alte accesorii legate de soluţia completă de administrare a fermelor.

 • control avansat EC și pH
 • ajustează operaţiunile transferând rezultatele şi informaţiile la calculatorul din biroul fermei sau către orice altă locatie
 • comunică defecţiunile apărute şi modul funcţionare/nefuncţionare la calculatorul din biroul principal

NMC Junior

nmc junior netafim

 • unitate de control a irigatiilor economica si multi-functionala, pentru suprafete mici sau/ si medii, recomandata pentru culturi in camp deschis sau sere/ solarii.
 • beneficii: operarea din fata calculatorului, telefonului sau cu ajutorul telecomenzii web controlate de NMC Air (pentru NMC Junior-PRO), monitorizarea precisa EC & pH, interfata prietenoasa si usor de folosit.
 • poate fi configurat in functie de nevoile sistemului : poate opera pana la 15 valve (irigare/racire/ceata), pana la 6 pompe de dozare, o valva principala, pana la 8 canale de dozare a fertilizantului, pana la 3 agitatoare, pana la 15 valve de control ale filtrelor. De asemenea mai poate fi configurat cu 6 inputuri digitale pentru apometre, sisteme de masurare a fertilizantilor si tensiunii si 5 inputuri analoage pentru EC, pH, 2 x termometre, tensiometre.
 • NMC Air

  nmc air netafim

  NMC Aireste un sistem software, care ofera clientului posibilitatea de a accesa NMC Controllerul, de a opera si monitoriza procesele care au loc, de oriunde, oricand. Prezinta urmatoarele avantaje:

  • se poate verifica procesul de irigare efectiva (pornirea si oprirea sistemului, a valvelor), filtrarea precum si fertilizarea
  • poate trimite atentionari pe telefon, tableta sau calculator
  • poate opera manual NMC Junior-ul
  • NMC Air se poate conecta la senzorii instalați în teren care măsoară conductivitatea electrică (EC) și PH.

  STATIE METEO

  statie meteo netafim

  Statia meteo permite controller-elor Netafim sa primeasca informatii locale specifice precum umiditatea solului in functie de factorii naturali inconjuratori. Aceste informatii sunt transmise mai departe controller-ului (wireless) care ajusteaza programul de irigare in functie de factorii locali.
  Contine o paleta larga de senzori precum: temperatura aerului, umiditatea relativa, radiatia solara, viteza si directia vantului, temperatura solului, umiditatea din frunze, cantitatea de apa provenita din ploaie.

  Poate calcula coeficientul evapotranspiratiei, punctul de roua, luminozitatea si viteza maxima a vantului.

  SISTEME DE CONTROL A VALVELOR

  Netafim ofera 2 solutii de sisteme de control a valvelor (wireless si cu cablu) pentru monitorizarea si controlul irigatiilor de pe suprafete indepartate. Sunt usor de instalat si folosit, ele continand unitati periferice actionate prin telecomanda (RTUs). Sistemele sunt proiectate pentru a interfera cu o gama larga de produse ele oferind cel mai inalt standard de control pentru proiecte de toate marimile.

  RADIONET

  radio net netafim

  Radionet este un sistem wireless de urmarire si control care foloseste unde radio. Dimensionat cu un design inovator, cu 4 sloturi pentru extindere, RadioNet permite practic o urmarire si un control nelimitat marind astel puterea sistemului. Poate controla simultan 2,000 de valve si 2,000 de senzori. RadioNet este un sistem sigur si eficient din punct de vedere al energiei care depaseste limitele geografice.
  Acoperirea zonei se face cu ajutorul RTU-urilor, functionand perfect in cele mai extreme conditii climatice (-25ºc pana la 85ºC). Se incara cu baterii si panouri solare.

  SINGLENET

  sigle net netafim

  Singlenet este un sistem de comunicare operat cu ajutorul unui cablu cu 2 fire. Se instaleaza repede si usor fiind un sistem de baza.
  Intr-o o retea SingleNet se pot conecta 128 de unitati RTU, ce pot comanda 256 de valve grupate sau individuale. Sistemul contine 10.000 metri liniari de cablu.Necesita o mentenanta minima pentru a asigura o folosire pe termen lung.

  R-LINK

  r link netafim

  R-LINK este un sistem wireless de urmarire care colecteaza informatii de la senzorii amplasati in locuri specifice, cu caracteristici specifice. Datele sunt prezentate in mod grafic sau numeric cu ajutorul frecventelor radio.
  Sistemul are senzori pentru masurarea umiditatii solului, senzori hidraulici si operationali, senzori ce masoara factorii de mediu. Sistemul functioneaza ca un aparat de receptie ce primeste informatiile de la emitatori.

  IRRIWISE

  irriwise netafim

  Irriwise reprezinta un instrument original și inovator de monitorizare în timp real a irigării și a evoluției umidității solului compus dintr-un sistem radio ( care include o stație de bază – PC ), un emițător și un receptor radio.
  Cum funcționează? Senzorii trimit periodic datele obținute în domeniu la calculator prin radio emițătoare

  • Compatibil cu majoritatea senzorilor de pe piață
  • Capacitate mare de stocare și de procesare a datelor
  • Ușor de instalat, utilizat și întreținut

  Senzor NETA SENSE

  netasense netafim

  • măsoară conținutul de apă din sol
  • adaptat pentru toate tipurile de sol
  • nu necesită mentenanță
  • livrează rapid rezultate

  TENSIOMETRU

  tensiomentru netafim

  Un tensiometru este un dispozitiv ce masoara forta de adeziune a apei in sol.
  Aceasta forta, denumita si Tensiunea Apei, creeaza vacuum inauntrul Tensiometrului si este descris in unitati de presiune [CentiBari (cb), MiliBari (mb) sau KiloPascali (kPa)].
  Modificari in tensiunea apei vor reflecta modificari in gradul de umezire a solului. Tensiunea apei scade de obicei din cauza irigarii sau a ploii, si creste mai ales ca rezultat a consumului apei de catre plante, de unde si importanta monitorizarii tensiunii apei din sol.
  Atunci cand tensiometrul este pozitionat si varful ceramic intra in contact cu solul, apa din sol relationeaza cu apa dinauntrul tensiometrului prin varful ceramic poros.
  Solul uscat exercizeaza o forta de suctiune asupra apei din Tensiometru. Aceasta forta creeaza vacuum deasupra apei din tub. Cu cat solul este mai uscat, cu atat mai mare este vacumul.
  Vacuumul din tub este masurat de joja din capatul de sus al tensiometrului sau stocat in memoria de date/controllerul irigarii prin senzorul analog, exprimand astfel umiditatea solului.